SPAGHETTI WEGETARIAŃSKIE

 
Składniki:   Wykonanie:
  • oliwa z oliwek
  • ząbek wyciśnietego czosnku
  • miseczka posiekanych świeżych brokuł
  • pokrojona w kostkę marchew
  • drobno posiekana cebula
  • mała pokrojona w kostkę czerwona papryka
  • pokrojona w kostkę mała cukinia lub kabaczek
  • pomidory świeże lub z puszki
  • pieprz, papryka słodka w proszku, chili w proszku, sól
  • makaron — kolanka lub świderki
Warzywa (z wyjątkiem pomidorów) poddusić na oliwie, mieszając co kilka minut. Kiedy są prawie miękkie, wrzucić do garnka z pomidorkami, przyprawić i dusić razem pod przykryciem. W międzyczasie ugotować makaron "al dente". Polać sos makaronem, z wierzchu można posypać startym parmezanem.

Porcja dla 4 osób.


Bon appétit!

powrót do menu