![]() |
![]() |
KOKARDKI Z PIECZONĄ PAPRYKĄ |
||||
Składniki: | Wykonanie: | |||
|
Sparzyć pomidory wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę, marchewkę
i seler drobno pokroić. Liście bazylii umyć i rozdrobnić. Na rozgrzanym wcześniej
na patelni oleju położyć cebulę, marchewkę i seler wspólnie podsmażając. Następnie
dodać pomidory, sól i pieprz do smaku. Gotować 15 minut. Umyć paprykę, wstawić do gorącego piekarnika, piec dotąd, aż skórka będzie łatwo odchodzić, obrać, usunąć z niej pestki i pokroić w kostkę. Dołożyć paprykę, bazylię i gotować wspólnie jeszcze przez 1 minutę. Osobno do gotującej posolonej wody wrzucić makaron, ugotować "al dente", odcedzić i połączyć z sosem, wymieszać. Podawać natychmiast po przygotowaniu. | |||
Bon appétit! |