SAŁATKA WINOGRONOWA

 
Składniki:   Wykonanie:
  • makaron - nitki
  • 2 piersi z kurczaka
  • 20 dag zielonych winogron
  • czerwona papryka
  • mała cebulka
  • z±bek czosnku
  • olej
  • sos sojowy
  • imbir, chili
Makaron ugotować "al dente". Piersi poddusić na patelni. Winogrona pokroić na połówki, a większe na ćwiartki. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulkę drobno posiekać. Wymieszać ostudzony makaron, ostudzone piersi, winogrona, paprykę i cebulkę. Czosnek wycisn±ć, dodać 3 łyżki sosu sojowego i pół łyżeczki imbiru, wymieszać i odstawić na 30 min. Usun±ć czosnek i polać tym sosem resztę. Doprawić chili.

Bon appétit!

powrót do menu