![]() |
![]() |
SAŁATKA WARZYWNA |
||||
Składniki: | Wykonanie: | |||
|
Marchewki, pietruszkę i ziemniaki obrać i ugotować (wodę, w której
warzywa się gotowały możemy wykorzystać do zrobienia zupy), ugotować
także jajko na twardo. Grzybki odsączyć z octu. Marchewki, pietruszkę,
ziemniaki, jabłka i jajka pokroić w kostkę i wymieszać. Natomiast
ogórki (pokrojone w kostkę), kukurydzę (odsączoną) i grzybki (odsączone
i pokrojone na ćwiartki lub mniejsze części w zależności od ich
wielkości) dodać tuż przed podaniem sałatki, by nie podeszła wodą.
Dodać majonez i doprawić do smaku. Sałatkę można przechowywać w lodówce, jednak najlepiej, by była bez dodatku majonezu, grzybków, kukurydzy i ogórków. Jeśli zrobimy więcej sałatki niż jesteśmy w stanie zjeść, część należy przygotować do jedzenia, a resztę odstawić do lodówki. |
|||
Bon appétit! |