![]() |
![]() |
SAŁATKA Z RYŻU I CZERWONEJ FASOLI |
||||
Składniki: | Wykonanie: | |||
|
Ryż ugotować. Fasolę i kukurydzę odcedzić i wypłukać w wodzie. Cebulę drobno posiekać.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki, banana na
plasterki, a pomarańczę podzielić na cząstki. Plastry ananasa i jabłko pokroić
w kostkę. Przygotować sos: sok z cytryny utrzeć z solą i pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Rodzynki sparzyć wrzątkiem - w ten sposób z łatwością można usunąć wszelkie zbyteczne ogonki i zanieczyszczenia. Dodać do ryżu z fasolą, pomidorami, kukurydzą i owocami. Polać sosem, wymieszać i wstawić na 1 h do lodówki. Przed podaniem posypać posiekaną natką i szczypiorkiem. |
|||
Bon appétit! |