![]() |
![]() |
RYŻ PO SYCYLIJSKU |
||||
Składniki: | Wykonanie: | |||
|
Wstawić garnek z wodą, by się zagotowała. Na garnku położyć talerz, a na nim filety i rozdrobnić je widelcem. Niech filety poleżą dopóki woda się nie zagotuje, by trochę zmiękły. W zagotowanej wodzie ugotować ryż. W międzyczasie na patelni poddusić drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodać łyżkę wina, 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki musztardy, filety i pół łyżeczki koncentratu pomidorowego. Wymieszać wszystko, doprawić solą i pieprzem, dodać ugotowany ryż i podgotować chwilkę. Zdjąć z patelni, wlać trochę oleju, włożyć pokrojone w kostkę pomidory, pokrojone w krążki oliwki, posypać majerankiem, chwilkę poddusić i polać tym ryż z wcześniej przyrządzonym sosem. | |||
Bon appétit! |