KURCZAK PO KRÓLEWSKU

 
Składniki:   Wykonanie:
  • 1 czerwona papryka
  • masło
  • 20 dag pieczarek
  • 3 piersi z kurczaka
  • 150 g ¶mietany lub jogurtu naturalnego
  • m±ka
  • rosół lub bulion
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Paprykę przekroić na pół, usun±ć pestki i gotować przez 5 min. w osolonej wodzie. Następnie pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w talarki, piersi z paski i poddusić na ma¶le przez ok. 5 min. ¦mietanę wymieszać z kilkoma łyżkami m±ki i rosołu i dodać do kurczaka z grzybami. Wrzucić też paprykę i poddusić wszystko ok. 5 min., dolewaj±c rosołu, je¶li będzie trzeba (tak, by powstał sos). Następnie doprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i posypać drobno posiekan± natk± pietruszki.

Bon appétit!

powrót do menu