![]() |
![]() |
INDYK W SOSIE MIODOWO - IMBIROWYM |
||||
Składniki: | Wykonanie: | |||
|
Imbir ucieramy na tarce, czosnek wyciskamy, wszystko razem mieszamy. Wrzucamy do tej mieszanki mięso pokrojone w kostkę, zostawiamy na pół godziny. Po tym czasie odsączamy mięso (można obtoczyć je jeszcze w mące, ale nie jest to konieczne) i smażymy na złoty kolor. 2-3 pokrojone w paski szalotki obsmażam przez chwilę na oleju/oliwie, potem dorzucam pędy bambusa, wlewam marynatę, chwilę razem gotuję, potem wlewam pół szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki), jeśli potrzeba, to zagęszczam mąką ziemniaczaną, wrzucam mięso, i gotowe. Jeśli potrawa jest mało pikantna, dorzucam jeszcze świeżego imbiru. | |||
Bon appétit! |