GULASZ Z WOŁOWINY

 
Składniki:   Wykonanie:
  • mięso wołowe na gulasz
  • czerwona fasola z puszki
  • kukurydza z puszki
  • marchewka
  • duża cebula
  • chili, papryka słodka, pieprz kajeński, kminek, pieprz czarny, sól
  • ryż
Cebulę drobno pokroić, wrzucić na patelnię (lub do garnka) i podrumienić na oleju. Mięsko drobno pokroić i dorzucić do cebuli. Wlać trochę wody i gotować przez ok. godzinę, co jakiś czas mieszając i dodając wody. Po pewnym czasie dodać pokrojoną w kostki marchew. Kiedy mięso zmięknie, dodać fasolę, kukurydzę i koncentrat. Doprawić i podgotować dopóki sos nie uzyska odpowiedniej konsystencji, a wszystkie warzywka nie zmiękną. Podawać z ryżem.

Bon appétit!

powrót do menu