![]() |
![]() |
BEUFF A LA STROGANOFF |
||||
Składniki: | Wykonanie: | |||
|
Grzyby dzień wcześniej namoczyć i pokroić w paski. Pieczarki
poszatkować w plasterki. Na maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę
cebulę, dodać pieczarki oraz grzyby i dusić aż będą miękkie.
Dodać wodę z moczenia grzybów, bulion, koncentrat pomidorowy,
musztardę, paprykę, sól, pieprz. Sos musi być gotowy i gorący
nim zacznie się smażyć mięso. Sos można zaprawić śmietaną.
Mięso pokroić w 1 cm plasty, a następnie w 1 cm paski. Obtoczyć w mące i szybko usmażyć partiami na bardzo gorącym tłuszczu. Mięso nie może puścić soków i nie może być przesmażone, gdyż będzie twarde. Dodać mięso do sosu, szybko zagotować, ale nie gotować i szybko wydać. |
|||
Bon appétit! |